Na het succes van Maai Mei Niet hebben we niet stilgezeten. Wij blijven ons inzetten om meer en betere natuur, tuinen en biodiversiteit te creëren. We ontwikkelden samen met enkele partners een rijkelijk bloeiende klimopstruik, een nectarkroeg voor bijen, vlinders en allerlei insecten. Doe uzelf en de biodiversiteit in je tuin een lol en bekijk onze webshop ! https://www.hetministerievoorn...

Hedera Honeymaker

Honeymaker is een inheemse, klimaatrobuuste klimopstruik. Geen klimplant dus, wel een compacte struik die vlot de bodem bedekt en zo beschermt tegen kruid en uitdroging. Honeymaker is onderhoudsvriendelijk, groenblijvend en als rijkelijke najaarsbloeier een echte bijen-, vlinder- en vogelmagneet.

In zijn natuurlijke vorm kan Honeymaker ruim 2 meter hoog en 2 meter breed worden. Met het juiste beheer is hij geknipt voor brede hagen, massieven en wolkvormen. Honeymaker is ook uitermate geschikt voor parken, in vakbeplanting en als onderbegroeiing van bomen. Na ongeveer 3 jaar is de oppervlakte dichtgegroeid.

Bijen-, vlinder- en vogelmagneet
Honeymaker
is gekweekt om uitzonderlijke hoeveelheden nectar en stuifmeel te produceren en is dan ook een echte bijen- en vlindermagneet. Bloeien doet de plant vanaf september tot eind oktober. Aangezien hij na de bloei ook massa’s bessen maakt, is hij ook bijzonder in trek bij vogels. De bessen hangen tot de lente aan de plant.

Hoe planten?
Honeymaker
groeit overal, behalve in het water of zuiver steenpuin. Honeymaker is droogte- en dus klimaatresistent en verdraagt zowel zon als schaduw.

Onze planten komen in 1,5 liter-potten. Wij adviseren om minimaal 7 planten per m² te planten. Voor een snelle bodembedekking mikt u op 9 à 11 planten per m².

Hoe onderhouden?
Onze Honeymaker wil zoveel mogelijk bloeien. Snoei hem dus maar één keer per jaar, na de besvorming en voor de nieuwe lentegroei: eind maart of begin april. Dan komt op elke nieuw twijgje een bloem. Wilt u de struik graag netjes in vorm, dan kan u aan het einde van de zomer nog eens de lange uitlopers knippen.

Ecologisch en sociaal
Honeymaker
wordt op een natuurlijke manier geteeld bij maatwerkbedrijf WAAK, volgens het advies en teeltprogramma van Natural Grown. Dat betekent geen chemische bestrijdingsmiddelen, de grootste aandacht en zorg voor de bodem en streven naar evenwichtige groei met natuurlijke plantenvoeding. Wij gebruiken aangepaste potgrond met toegevoegde bio-stimulanten. Het resultaat: compacte en sterke planten. De enthousiaste medewerkers van maatwerkbedrijfWAAK staan in voor de verzorgde aanpak van uw order.

© all rights reserved - BE0729.887.782